Υλικό

Παιχνίδι μνήμης και στοματοπροσωπικών ασκήσεων

Ένα παιχνίδι μνήμης που συνδυάζεται με τη δυνατότητα εξάσκησης και ενδυνάμωσης των μυών της στοματικής κοιλότητας (χείλη και γλώσσα).

*Σημειώνεται ότι αυτό το παιχνίδι δε μπορεί να αντικαταστήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα λογοθεραπείας ή οποιαδήποτε εξειδικευμένη συμβουλή ή οδηγία.

Προετοιμασία του παιχνιδιού:

Υπάρχουν 16 διαφορετικές κάρτες με τον φίλο μας τον Μπόρυ. Κάθε κάρτα εμφανίζεται δύο φορές, μία σε μπλε πλαίσιο και μία σε πράσινο πλαίσιο. (σύνολο 32 κάρτες)

Διαλέξτε 8 κάρτες με το μπλε πλαίσιο και τις αντίστοιχες με το πράσινο πλαίσιο. (σύνολο 16 κάρτες). Ανακατέψτε τις 8 μπλε κάρτες και τοποθετήστε τες ανάποδα πάνω στο τραπέζι. Τακτοποιήστε τις πράσινες κάρτες σε κύκλο γύρω από τις μπλε κάρτες. Παρατηρήστε τες για λίγη ώρα και έπειτα αναποδογυρίστε τες.

Πώς παίζεται:

Ο παίκτης που θα κάνει την πιο τρομακτική γκριμάτσα, θα παίξει πρώτος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να συμφωνήσετε, παίζει ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης.

Τραβήξτε την πρώτη κάρτα από τη στοίβα με τις μπλε κάρτες. Προσπαθήστε να μιμηθείτε τον φίλο μας τον Μπόρυ. Στη συνέχεια, σκεφτείτε και χωρίς βιασύνη βρείτε την ίδια κάρτα από τον κύκλο με τις πράσινες κάρτες.

Αν πετύχεις και βρεις την ίδια κάρτα, κερδίζεις μία μπανάνα. peel-clipart-banana-md

Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μιμείσαι για δεύτερη φορά τον φίλο μας τον Μπόρυ.

Εν συνεχεία, παίζει ο επόμενος παίχτης.

Κερδίζει αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες μπανάνες. toonvectors-9126-140

 

Για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ή σε περίπτωση όπου έχετε εξασκηθεί αρκετά σ’ αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να προχωρείσετε στο δεύτερο επίπεδο και να χρησιμοποιήσετε και τις 32 κάρτες.

 

Καλή διασκέδαση φίλοι μου!!! Screenshot_17

Κωνσταντίνα Καλλιτσουνάκη

Λογοθεραπεύτρια

“στο λόγο μας”

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3 Screenshot_4 Screenshot_5 Screenshot_6 Screenshot_7 Screenshot_8 Screenshot_9 Screenshot_10 Screenshot_11 Screenshot_12 Screenshot_13 Screenshot_14 Screenshot_15 Screenshot_16

Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4Screenshot_4

πηγή εικόνων: https://www.youtube.com/watch?v=g_Is2wh1xIw&list=RDg_Is2wh1xIw

Related Posts