Άρθρα

Ο αυτισμός εικονογραφημένος

Η HANS “Βοηθείστε τον Αυτισμό Τώρα” είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει σαν σκοπό να βοηθά οικογένειες με αυτιστικά παιδιά, υποστηρίζοντας τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες να αναγνωρίσουν, να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους.

Οι εικόνες που ακολουθούν έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια ειδικών στον αυτισμό επιστημόνων, και με βάσει τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Ο σκοπός των εικόνων είναι να ευαισθητοποιήσει και να μας ενημερώσει για το πλήθος των συμπτωμάτων που μπορεί να εκδηλώνεται το αυτιστικό παιδί.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ να σας βοηθήσει να διαγνώσετε αν το παιδί σας έχει αυτισμό. Η διάγνωση είναι θέμα ειδικών και οπωσδήποτε αφορά την αξιολόγηση του ιστορικού του παιδιού, την συμπεριφορά του, πληροφορίες από το σχολείο και ειδικό εργαστηριακό έλεγχο, όπου αυτό απαιτείται.

Ίσως μέσα από τις εικόνες αυτές να αναγνωρίσετε χαρακτηριστικά του παιδιού σας. Μην βιαστείτε να ανησυχήσετε. Δεν σημαίνει ότι το παιδί σας έχει αυτισμό. Αν κάτι σας ανησυχήσει ενημερώστε τον παιδίατρο σας, που είναι και ο πλέον υπεύθυνος.

Για να δείτε τις εικόνες σε πλήρες μέγεθος κάνετε κλικ επάνω τους

Αυτισμός0    Αυτισμός01    Αυτισμός2    Αυτισμός3    Αυτισμός4    Αυτισμός5    Αυτισμός6    Αυτισμός7    Αυτισμός8    Αυτισμός9    Αυτισμός10    Αυτισμός11    Αυτισμός11A    Αυτισμός11B    Αυτισμός11C    Αυτισμός11D    Αυτισμός11E    Αυτισμός11F    Αυτισμός11G    Αυτισμός11H    Αυτισμός11I    Αυτισμός11J    Αυτισμός11K    Αυτισμός11L

 

πηγή: paidiatros.blog.com